Sturla Ellingvåg

Helt siden 2005 da jeg begynte å legge ut på forskningsekspedisjoner, har det vært viktig for meg å ha med ekspedisjonsmedlemmer som setter pris på annerledes reiseopplevelser. Og ofte har det vært nær vel så givende å ha gode opplevelser i fellesskap på tur som å nå selve forskningsmålene. Fortsatt kontakter tidligere ekspedisjonsmedlemmer meg for å fortelle med glede om hvilket minne for livet de har fått fra våre turer, selv mange år etterpå. Det er disse unike turene som jeg nå ønsker å tilby til flere. 

 

For meg handler dette om formidling, som godt kan gjøres gjennom bøker, TV eller i forskningsjournaler, men hvor mye bedre er det ikke å reise til destinasjonene selv? For virkelig å få innblikk i hvordan historien kan ha utspilt seg, sammen med det nyeste innen historieforskning og teorier som jeg også selv er en del av. Det er en sann glede for meg å ha med interesserte turdeltakere på reiser i ekspedisjonens ånd og med oppdageren i oss, og at vi alle har det flott på tur sammen. 


Referanser

"Det har vært fantastisk å være med Sturla på hans forskningsekspedisjoner til Italia, Kaukasus og Kasakhstan. Sturla er meget kunnskapsrik og har en egen evne til å formidle historie på en spennende måte. For meg har det også vært ekstra flott å være med å undersøke min fars teorier gjennom DNA-forskningen som Sturla arbeider med."

 Bettina Heyerdahl 


"Jeg har jobbet som turneleder for ulike musikere på langt over 1000 konserter i 4 kontinenter. Forskningsekspedisjoner med Sturla er et kinderegg av å nå de vitenskapelige målene, kulturutveksling, gastronomi, alltid et smil på lur og fantastiske opplevelser. Man glemmer helt at man er på jobb!"

Vegard Strømsodd


 "Å være på tur med Sturla i Georgia var en gave. Hans kontaktnettverk, historiekunnskap og kjennskap til Georgia gjorde at vi fikk sett steder, møtt mennesker og gjort ting jeg aldri ellers ville fått oppleve. Vi samlet inn DNA fra mennesker som bodde langt oppe i fjellene, drakk hjemmelaget hvitvin til frokost, lærte språket og ble godt kjent med den lokale skåle-skikken. Det var en uke stappfull av opplevelser som jeg kommer til å huske resten av mitt liv."

Marte Strand


 "Sturla Ellingvåg er ein levande formidlar som er opptatt av at heile gruppa har ein god oppleving. Sturla sitt engasjement gir ei heilt spesiell ramme på tur!"

Eirik Vaage